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Frequently Asked Questions

FY 23 Judy Center Grant
as authorized by the
House Bill 1300 Blueprint for Maryland’s Future, Education Article §5-230

 

1. Question: Who is eligible to apply for this grant?
Answer: Local Education Agencies seeking to open a new Judy Center site in a publicly funded school. Private childcares and other types of private organizations are not eligible to apply. 

2. Question: Should existing Judy Center sites (those who have received FY22 funding) complete this grant application?
Answer: No, existing Judy Center sites will receive information regarding FY23 requirements. This grant application is only for new Judy Center sites.

3. Question: Where can I get more information or have my questions answered?
Answer: Applicants should review the Grant Information Guide (GIG) located on the main grant page. Two (2) Technical Assistance Meetings will be held on Thursday, March 31st from 1-2:30pm and on Wednesday, April 6th from 10-11:30am. The recording of each TA meeting will be available on the main grant page. Additionally, questions can be sent to Amanda Holliday-Bembridge at Amanda.holliday@maryland.gov.

4. Question: Where should the completed application be sent?
Answer: Completed applications must be sent to judycentergrants.msde@maryland.gov.

5. Question: How do we receive funding on a multi-year grant?
Answer: The FY23 grant award is for a three (3) year grant covering July 1, 2022-June 30, 2025. The initial grant application requires a budget narrative for each of the three (3) years. At the end of each fiscal year, the awardee will need to submit a revised budget narrative as part of the next year’s documentation requirements. Continuous funding is not guaranteed; funding is awarded yearly pending completion of prior year’s grant requirements.

6. Question: Can new partners be added to the MOU once the fiscal year has started?
Answer: Yes, forming new partnerships is always encouraged. While a specific list of partners with signed MOUs are required for initial grant funding, additional partners can be added through the grant cycle.

7. Question: Where will the information session’s recording be shared?
Answer: The recording will be posted to the main Judy Center grant website page along with the application, GIG, scoring rubric, and FAQ document.

8. Question: Can any required signatures be electronically completed for this application?
Answer: Yes, electronic signatures are allowed. Please remember to have the cover sheet signed in blue ink color.

9. Question: Do childcare partners have to be in the school’s catchment area or serving children from the catchment area.
Answer:  The childcare provider must serve children who live in the school’s catchment area, even if the childcare provider is located outside of the catchment area. 

10. Question: Is this grant state or federally funded?
Answer: The Judy Center grant is state funding.

11. Question: Since the FY23 school budgets have already been previously completed, we cannot offer in-kind funding for staff salaries in year 1. However, if the county is willing to offer in-kind funding for years 2 and 3, would that still count as giving us priority?
Answer: Yes if the county provides in-kind funding for staff salaries for years 2 and 3, that would still provide priority status. 




This page will be updated with frequently asked questions and answers on a continual basis.
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