

State Early Childhood Advisory Council Friday, October 28, 2022 10:00am-3:00pm Virtual Registration Link:

https://zoom.us/meeting/register/tJlldeuurDkgGdcQqKZAYMuF-8t1WQw7BX1o

Meeting Outcomes

By the end of today's meeting, participants will have:

- Received a welcome from the Deputy Superintendent, Office of Teaching and Learning and Quality Assurance Supervisor, Division of Early Childhood;
- Received overview of the Maryland Rebuilds Initiative:
- Received an update of the topics broadcast on Maryland Public Television and future initiatives;
- Received an update on the Judy Center Early Learning Hubs;
- Reviewed the State Early Childhood Advisory Council Priorities;
- Discussed State Early Childhood Advisory Council Priorities and relevance in 2022; and
- Reviewed next steps.

AGENDA

Time	Торіс	Person(s) Responsible
10:00-10:15 15 minutes	Welcome, Announcements, and Introductions	Dr. Deann Collins, Deputy Superintendent, Office of Teaching and Learning, MSDE Jena Smith, Maryland EXCELS Branch Chief, Division of Early Childhood, MSDE
10:15-10:50 40 minutes	Maryland Rebuilds	Dr. Kisha Lee, Early Childhood Systems Director Division of Early Childhood, MSDE Andre Murray, Program Manager Division of Early Childhood, MSDE Nicholas Miller, Program Specialist Division of Early Childhood, MSDE

Time	Торіс	Person(s) Responsible
10:50-11:30 40 minutes	Maryland Public Television (MPT)	Krista Respass, Managing Director, Early Childhood Education Services, Maryland Public Television
11:30-12:00 35 minutes	Judy Center Early Learning Hubs	Kaymi Plank, Judy Center Ealy Learning Hub, Program Manager, Division of Early Childhood, MSDE
12:00-1:00 1 hour	Lunch (on your own) Afternoon Workgroups Start at 1pm	
1:00-1:15 15 minutes	Review Expectations for Breakout Rooms	Jena Smith, Maryland EXCELS Branch Chief, Division of Early Childhood, MSDE
1:15-2:30 1 hour 15 minutes	Workgroup Sessions Workgroup 1: Priority 1 Communication/Public Awareness Workgroup 2: Priority 2 Workforce Development Workgroup 3: New Priorities Suggestion	Workgroup 1 Lead: Malkia (Kia) McLeod Workgroup 2 Lead: Donald (Don) Corbin Workgroup 3 Lead: Vanessa Jones
2:30-2:55 25 minutes	Workgroup Recap Discussion Workgroup 1: Priority 1 Communication/Public Awareness Workgroup 2: Priority 2 Workforce Development Workgroup 3: New Priorities Suggestion	Workgroup Speaker
2:55-3:00 5 minutes	Next Steps and Closing	Jena Smith, Maryland EXCELS Branch Chief, Division of Early Childhood, MSDE